2020. május 27.

Videojátékok, pacik és boszorkányság

Sziasztok!
 Ma egy olyan bejegyzéssel érkeztem amit már elég régóta tervezek. Mióta a korona átvette a mindennapjaink felett az irányítást a legtöbben igyekszünk kreatívak és produktívak maradni. Nos ezzel az elgondolással indultam neki én is pár hónapja a napjaimnak utána pedig megakadt a szemem valamin az egyik facebookos csoportban.
 Egy páran talán tudjátok rólam, hogy pár éve játszom a Star Stable Online játékkal, ahol sikerül kiélnem a lovak iránti rajongásom. Az sem titok, hogy egyszer már egy fanficbe is belekezdtem ami a játék alaptörténetét használja fel. Mindenesetre mondhatjuk úgy is, hogy eléggé a szívemhez nőttek a pixel pacik. Ezért természetesen jelen vagyok számos SSO csoportban és követem a rajongói és eredeti oldalakat. Bár maga a játék főként a fiatalabb korosztályt célozza meg, ettől függetlenül a közösségben nem újdonság ha velem egykorúak és idősebbek is megfordulnak. Így találtam rá, a Menedéknek hála, a Jorvik Divined felhívására.


 Mit takar a Jorvik Divined?

 A Jorvik Divined egy nemzetközi fan projekt ami számos művészt, írót, fordítót stb. foglalkoztat.
 A fent említett játék motívumait, történetét és tulajdonát használja fel - ami miatt természetesen jelenleg is megbeszélések folynak a svéd cég jogi képviselőivel.
 Maga a projekt tavasz elején indult és azóta is folyamatosan zajlik a munka.
 Egy 40 lapos jóskártya paklit készítünk, amely a Tarot-ra épül. Emellett dolgozunk egy könyvön is hozzá amely nem csak a kártyák jelentését, különböző használatát, de a nem annyira kicsi csapatunk munkásságának is emléket állít.
 Maga a projekt közel 19 nyelven lesz elérhető.

Milyen egy ilyen projektben dolgozni?

 A discord-on szinte a nap minden szakában talál az ember valakit, ami nem is csoda, hisz a világ különböző pontjairól gyűltünk össze.
 Szerencsémre számos remek művésszel találkozhattam a projekt keretein belül. Mindenki nagyon tehetséges és segítőkész. Tipikusan az a csapat akikkel jó együtt dolgozni.
 Természetesen a projekten kívül is számos témában segítőkészek és jó elbeszélgetni velük. Ráadásul nagyon elfogadóak is. A legnagyobb meglepetést talán pont az okozta, hogy a bemutatkozónkban kérték, hogy említsük meg az általunk használt személyes névmásokat is. Itthon ilyennel ritkán találkozik azért az ember, nem?

Mit kell róla még tudni?

Minden hétfőn live-stream-et tart a projekt vezetőnk Amelia a youtube csatornánkon, itteni idő szerint 22 órakkor.
Június 15.-én mutatjuk be a műveket először. - (social media)
Június 4-Július 2. között Rúna Bingó-t tartunk amin kisorsolunk 5000 SC-t. (Star Coin - játékbeli pénznem)
A megjelenés valószínűleg Július elején lesz. - Angol megjelenés Július 2.
A social media felületeken minden héten új hírekkel várunk mindenkit.
A magyar csapat 5 fővel erősíti a projektet. - Ezúton is szeretném megköszönni Beza-nak, Evy-nek, Vandusnak és Lia-nak a közös munkát. Eszméletlenek vagytok!
Jómagam fordítóként vagyok jelen. Vandussal közösen felelünk azért, hogy a kártya paklihoz tartozó könyv magyar nyelven is elérhető legyen.
35 művész, közel 20 fordító, 3 lektor, 3 tesztelő, egy író, 2 projektmenedzser dolgozik a projekten. Azaz több, mint 60 fő.
Moonchild Tarot Deck - Smokey Spells LLC

Tarot? Tarot. 

A tarot kártya eredete ismeretlen. Vélhetően Keletről származik, cigány jövendőmondók, egyiptomi mamelukok és mór hódítók terjeszthették el Európában. Az első írásos feljegyzés a kártya létezéséről 1442-ből, vagy 1390-ből származik.
 Már régóta a jövendölés egyik legnépszerűbb formája. A kártyalapok jelentése és értelmezése azonban nagyon is függ az egyes kártyajósoktól. A jóslások néhány fajtája aleatórikus, véletlenszerű, vagyis a jóslásban használt elemek esetleges kiválasztásán múlik. Az aleatórikus szó a latin kockajátékos szóból ered, mivel a legegyszerűbb jóslási forma a kockavetés.
 A kártyajóslás minden fajtájában szerepel a kérdező – aki tanácsot kér egy kérdés felvetésével – és a jövendőmondó, aki megadja a választ. A kártyákat kirakhatja a kérdező is, és a jós is. E tekintetben nincs egységes vélemény, mivel ez függhet az alkalmazott módszertől is. A legfontosabb azonban az, hogy mindkét fél a kérdésre koncentráljon, mert egy komolytalan vagy pontatlanul feltett kérdés hasonlóan pontatlan választ eredményezhet.
 Aki kártyavetést tanul, az egyben megtanulja az álomfejtést is, hiszen a szimbólumok azonosak. A lapok számozva vannak, úgyhogy a számmisztika is hozzátartozik a tarot ismeretanyagához. Minden egyes kártyalap egy-egy alkotás, mely művészi értékkel bír, tehát a képek elemzésére is lehetőséget adnak. (Wikipédia)

Nos remélem sikerült felkeltenem az érdeklődéseteket és esetleg ti magatok is nyomon követitek majd a projektet.
Üdv. Majra

2 megjegyzés:

  1. #vwkommentbiztosítás

    Ez egy igen érdekes projektnek hangzik! Ugyan a Star Stable-höz nem sok közöm van (piciként játszottam vele kábé egy órát, de már akkor is igen rövid volt az attention spanom :"D), viszont a tarotot laikus szintjén mindig is iszonyat izgalmasnak találtam!

    Remélem, valami nagyon jó dolog kerekedett ki ebből a feladatból, utána fogok nézni mindenképp! :"3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy sikerült felkeltenem az érdeklődésed.<3

      Törlés